ERP 2024

Facebook Dating dobija verifikaciju broja godina

Tri godine nakon što je Facebook Dating uveden u SAD-u, Meta konačno dodaje način na koji korisnici mogu da verifikuju svoje godine. Ako Facebook-ovi automatizovani sistemi posumnjaju da maloletnik pokušava da koristi Facebook Dating, web sajt će od tog pojedinca zatražiti da pruži više informacija.

Facebook Dating dobija verifikaciju broja godina

 Facebook Dating za sada dostupan samo u SAD-u

Korisnici mogu da dokažu da su dovoljno stari slanjem kopije lične karte sa fotografijom ili video selfija. Yoti-jev algoritam mašinskog učenja procenjuje vaše godine na osnovu vaših crta lica. Kada kompanija podeli svoju procenu sa Meta-om, Yoti će izbrisati sliku.

Yoti-jeva tehnologija je kontroverzna iz nekoliko razloga. Za početak, kao i druge neuronske mreže, to je nešto kao crna kutija. Yoti je rekao da ne zna tačno koje karakteristike lica koristi njegov softver za donošenje presuda. Veća je verovatnoća da će veštačka inteligencija pogrešno proceniti nečiju starost u zavisnosti od njegovog pola i tona kože.

Međutim, Meta tvrdi da je postigao veliki uspeh koristeći Yoti-jev softver. Na Instagram-u, na primer, piše da je tehnologija sprečila 96% tinejdžera da menjaju rođendane kako bi izgledali kao da imaju više od 18 godina. Provera starosti na Facebook Dating-u trenutno je dostupna samo u SAD-u. Meta kaže da će ovu funkciju doneti u više zemalja kada bude imala vremena za više testiranja.

Pročitajte i:  Bivši inženjer Mete tuži kompaniju

Izvor: Engadget

Facebook komentari: