BIZIT plus

Twitter suspendovao nalog koji je pratio privatni avion Elona Muska

Musk je ranije ponudio 5.000 dolara za brisanje naloga.

PCPress.rs Image

Musk ipak neće da plati

Twiiter nalog koji je pratio letove privatnog aviona Elon-a Musk-a više ne postoji. Kompanija je trajno suspendovala nalog ElonJet. Nalog je vodio student Jack Sweeney.

Naime, Sweeney je koristio javno dostupne podatke o letovima za upravljanje ElonJet-om. Sweeney ima nekoliko botova. Ti botovi prate javno dostupne informacije o avionima poznatih ličnosti, kao što su Bill Gates i Jeff Bezos.

Sweeney je naveo da snimci ekrana koje je pružio jedan od zaposlenih na Twitter-u pokazuju da je kompanija ograničila nalog ElonJet. Zatim, Sweeney je ponovo naveo da više nema ograničenja Međutim, Twitter je zatim suspendovao i lični Twitter nalog Sweeney-a.

U januaru, nekoliko meseci pre nego što je Musk objavio dogovor o kupovini Twitter-a, ponudio je Sweeney 5.000 dolara za brisanje naloga. Sweeney je odbio tu ponudu. Zatim je tražio je tražio cifru od 50.000 dolara. Prema izveštajima, ElonJet je imao više od pola miliona pratilaca. Sweeney takođe pokreće slične verzije botova i na Instagram-u.

Samoproglašeni apsolutista slobode govora Musk, koji je izazvao haos na Twitter-u otkako je preuzeo kompaniju, sugerisao je u novembru da neće zabraniti ElonJet, uprkos tvrdnji da je nalog „direktan rizik za ličnu bezbednost“.

Pročitajte i:  Tesla navodno odustaje od jeftine verzije EV

Još uvek nije jasno da li je sam Musk promenio mišljenje ili je neko od njegovih zaposlenih pozvao na suspenziju naloga. Twitter više nema odeljenje za komunikacije od kojeg se može dobiti izjava.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: