BIZIT plus

Facebook donira 200 miliona dolara za podršku biznisu koji vode crnci

Osnivač i CEO Facebook-a, Mark Zuckerberg najavio je velike donacije koje se tiče podrške rasnoj jednakosti. Ranije ovog meseca objavio je da će kompanija donirati 10 miliona dolara grupama koje se bave rasnom pravdon. To je pokrenulo lavinu jer je od tada Apple donirao 100 mliona za unapređenje rasne jednakosti, Google je najavio da će donirati 175 dolara, a YouTube još 100 miliona dolara.

PCPress.rs Image

Pare po boji kože

Na sve to, Zuckenberg je juče objavio da će donirati 200 miliona dolara za podršku poslovanja kompanija koje vode crnci. Od tih 200 miliona, 25 miliona će biti podeljeno za kreiranje sadržaja koji se tiču ove teme, 75 miliona u kešu i u kreditima za reklamiranje na Facebook-u biće podeljeno vlasnicima kompanija i neprofitnih organizacija koje opslužuju crnačke zajednice.

Preostalih 100 miliona biće upotrebljeno kao podrška za dobavljače. Sve ovo je deo šireg Facebook-ovog cilja da godišnje troši najmanje milijardu dolara na podrške različitim dobavljačima.

Facebook takođe radi na novom okruženju u okviru društvene mreže koju je nazvao „Lift Black Voices“, gde će se objavljivati priče vezane za crnce, deliti edukativni materijali i ohrabrivati ljudi da daju donacije. Ali ni to nije sve. Kompanija planira da obezbedi i besplatne treninge za crnce kroz program koji je nazvao Elevate, koji će uključiti 100.000 stipendija crnim studentima u njihovom Facebook Blueprint programu…

Pročitajte i:  Apple objavio iOS 17.3 i uveo novi alat za zaštitu od krađe

Izvor: Engadget

Facebook komentari: