BIZIT 2022

Twitter radi na audio tvitovima

Twitter je objavio da radi na uvođenju opcije snimanja audio tvitova, i da će uskoro ovaj dodatak biti uveden u redovnu upotrebu. Nova opcija će prvo biti dostupna na iOS-u, a prvo je poslata na testiranje ograničenom broju korisnika.

audio tvitovi

280 karaktera ponekad nije dovoljno

Iz kompanije Twitter objašnjavaju da su se odlučili za uvođenje ovakvog dodatka, jer ponekad 280 karaktera nije dovoljno da bi se prenela određena poruka, a neke od konverzacijskih nijansi se gube tokom pisanja. Počevši od 17.06. Twitter će testirati novu funkciju koja bi trebalo da doda više ljudskog u načinu na koji se koristi ova društvena mreža. Ako ste jedan od korisnika koji su dobili novu funkciju na korišćenje, nju možete pronaći pored ikone fotoaparata tokom postavljanja tvitova. Ona je obeležena ikonicom talasa. Kada je dodirnete, trebalo bi da se pojavi na dnu ekrana crveno dugme za snimanje koje možete dodirnuti da biste započeli sa snimanjem poruke.

Svaki tvit sa glasovnom porukom može da sadrži do 140 sekundi audio zapisa. Kada se dostigne vremensko ograničenje, novi tvit će automatski početi da se snima. Audio zapis se može dodati samo originalnim tvitovima, tako da se ne mogu uključivati u odgovore ili retvitove. Još jedna sitnica koju valja napomenuti jeste da kada snimite audio snimak, na njemu će biti zakačena vaša trenutna profilna slika. Kada odlučite da promenite ovu fotografiju na profilu, ona koja je bila aktivna u trenutku snimanja će ostati na samom tvitu, neće se menjati. Na Appleovom iOS-u, tokom pregledanja Twittera korisnici će moći da slušaju audio tvitove i da se kreću kroz vremensku traku.

Pročitajte i:  Počinju problemi za Twitter širom sveta

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: