Facebook i Instagram od sada podržavaju NFT u SAD-u

Meta je završila sa uvođenjem podrške za nezamenljive tokene ili NFT-ove u SAD. Kompanija je prvi put počela da daje odabranim kreatorima u zemlji opciju da prikažu svoje tokene na Fejsbuku i Instagramu ranije ove godine. Ali sada svako u SAD može da prikaže svoje kolekcije na obe platforme, bilo da su NFT-ovi koje su kreirali i prodaju ili nešto što su kupili od kreatora. Oni koji imaju obe aplikacije za društvene mreže takođe mogu da postavljaju svoje digitalne kolekcionarske predmete iz bilo koje aplikacije tako da ne moraju da ih dele dvaput.

PCPress.rs Image

Deljenje NFT-a dostupno u 100 zemalja na Instagramu

Pored toga, mogućnost objavljivanja NFT kolekcija na Instagramu je sada dostupna korisnicima u 100 zemalja. Društvena mreža je prvi put objavila da će proširiti dostupnost ove funkcije još u avgustu na zemlje Afrike, Azije i Pacifika, Bliskog istoka i Amerike. Ovo verovatno ne zvuči kao dobra vest za ljude koji ne vole NFT ili su zabrinuti za njihov uticaj na životnu sredinu. Ali izgleda da je Meta spremna da ih učini delom svojih platformi na svom putu ka stvaranju metaverzuma koji predviđa.

Pročitajte i:  Facebook i Instagram povećavaju bezbednost

Da bi mogao da prikaže svoju kolekciju, korisnik mora da ima podržan digitalni novčanik, koji uključuje Rainbow, Trust Wallet, Dapper, Coinbase Wallet i MetaMask, instaliran na svom uređaju. Zatim moraju da povežu svoj novčanik sa jednom ili obe aplikacije tako što će otići na karticu „digitalni kolekcionari“ u podešavanjima aplikacije. Kada povežu svoje novčanike, moći će da vide svoje kolekcionarske predmete preko Facebook ili Instagram aplikacije i podele svoje NFT-ove u svom feedu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,