BIZIT plus

Facebook i zvuk: Kad emoji “propeva”

Emoji, te druge sličice koje ispuštaju neki zvuk, su zanimacija već neko vreme. Viber je na primer nedavno dobio zvučne stikere, a Facebook se još od jula hvali emotikonima koji se čuju.

PCPress.rs Image

Naime, Facebook je pre oko mesec dana predstavio “soundmojis“, meni u okviru Messengera. Svaki emoji ima odgovarajući zvuk, koji se čuje kada onaj koji je dobio poruku klikne na sličicu. Iza ove novine stoji tim koji je ranije kreirao zvukove kojima se oglašavaju notifikacije na ovoj društvenoj mreži, a poslednja dva meseca su „lovili“ zvukove iz stvarnog sveta, kako bi ih pripojili odgovarajućim sličicama koje korisnici upotrebljavaju tokom komunikacije.

PCPress.rs Image

Da bi se aktivirao soundmojis potrebno je da se aktivira audio u Messengeru. Trenutno postoji tridesetak emojia koji su „propevali“, a ubuduće će ih biti više. Mnogi već pitaju „Zašto?“, te ističu da se na ovaj način komunikacija na Facebooku dodatno komplikuje. Emoji eksperti ističu da je poenta ovih sličica da se ne čuju, te da već postoje GIF-ovi koje mogu da koriste oni kojima emoji nije dovoljan.

Pročitajte i:  Facebook ažurira video plejer

Izvor: Mashable

Facebook komentari: