Facebook ima preko 200 miliona lažnih/duplih naloga

Kreiranje naloga na društvenoj platformi Facebook je prilično jednostavno, što je jedan od razloga za postojanje velikog broja onih koji dele spam sadržaje, ili vas pozivaju da kliknete na neki link, a pošto ste prethodno pristali da im postanete prijatelj. I možda se na prvi pogled ne čini da bi to mogao da bude veliki problem, ali ako se u obzir uzmu poslednji rezultati prema kojima lažni, te dupli profili, čine 10% od ukupnog broja, izgleda da ipak jeste.

PCPress.rs Image

Prema poslednjem izveštaju iz kompanije Facebook, u četvrtom kvartalu 2017. godine broj lažnih profila se povećao, te osvojio veći procenat onih korisnika koji su aktivni na mesečnom nivou. Količina ovakvih profila je veća na onim tržištima koja se tek razvijaju, poput Indije, Indonezije, te Filipina, dok je na razvijenim tržištima značajno manja.

Budući da Facebook ima oko 2,13 milijardi mesečnih korisnika, 10% lažnih profila bi značilo broj od oko 200 miliona. Iako vojska lažnih Facebook prijatelja deluje zastrašujuće, nisu svi profili tog tipa otvoreni sa namerom da prevare nekog poštenog korisnika, budući da je mnogo onih čiji kućni ljubimci imaju svoje privatne profile, te onih koji su zaboravili na stare, te u naletu želje za socijalnim povezivanjem otvorili nove naloge.

Pročitajte i:  Najveći broj spamova dolazi iz SAD-a

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: