Top50 2023

Facebook kupuje studio koji stoji iza platforme Crayta

Unit 2 Games sada su deo Facebook Gaming-a. Studio je poznat po Crayta zajedničkoj platformi za stvaranje igara izgrađenoj na Unreal Engine 4 koja je lansirana kao ekskluzivni Stadia proizvod prošle godine. Facebook će apsorbirati tim Unit 2 i sada je vlasnik njegove tehnologije, mada ne zvuči kao da fanovi imaju oko čega da brinu. Na osnovu FAQ-a koje je kompanija objavila o akviziciji, tim neće prestati da radi na Crayta platformi, a igra će i dalje biti dostupna.

PCPress.rs Image

Facebook ulaže u budućnost gejminga

Ako niste upoznati sa Crayta-om, to je platforma koja vam pruža jednostavan način da kreirate sopstvene igre, ili da je napravite sa saradnicima, čak i ako ne znate kako da kodirate. Tako možete ubediti druge ljude da igraju vaše igre, pa čak i zaraditi novac. Naravno, moći ćete da dočarate sofisticiranije nivoe i pravila ako znate kako da kodirate i ako ste već iskusni u razvoju igara, ali tehničko znanje nije uslov za početak. Facebook je kupio kompaniju da bi zapravo stvaranje igara učinio dostupnijim i jednostavnijim za upotrebu, a planira da na svojoj web lokaciji integriše Craytin alat za stvaranje u cloud platformu Facebook Gaming-a kako bi trenutno pružio nova iskustva.

Pročitajte i:  Meta je svoj novi AI generator slika trenirala na fotografijama sa Facebook-a i Instagrama

Kada je platforma za pravljenje igara stigla na Stadiju prošle godine, postala je lansirna ravan funkcije usluge “State Share”. State Share vam daje priliku da uskočite u naslov u isto vreme kada i vaš prijatelj ili strimer koji gledate putem jednostavne veze. Facebook je u najavi o akviziciji rekao da takođe radi na sličnoj funkciji i da veruje da stvari može ići mnogo dalje. Nisu objasnili kako, ali su istakli da će ova akvizicija samo ubrzati njihove napore.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: