Facebook kupuje studio koji stoji iza platforme Crayta

Unit 2 Games sada su deo Facebook Gaming-a. Studio je poznat po Crayta zajedničkoj platformi za stvaranje igara izgrađenoj na Unreal Engine 4 koja je lansirana kao ekskluzivni Stadia proizvod prošle godine. Facebook će apsorbirati tim Unit 2 i sada je vlasnik njegove tehnologije, mada ne zvuči kao da fanovi imaju oko čega da brinu. Na osnovu FAQ-a koje je kompanija objavila o akviziciji, tim neće prestati da radi na Crayta platformi, a igra će i dalje biti dostupna.

PCPress.rs Image

Facebook ulaže u budućnost gejminga

Ako niste upoznati sa Crayta-om, to je platforma koja vam pruža jednostavan način da kreirate sopstvene igre, ili da je napravite sa saradnicima, čak i ako ne znate kako da kodirate. Tako možete ubediti druge ljude da igraju vaše igre, pa čak i zaraditi novac. Naravno, moći ćete da dočarate sofisticiranije nivoe i pravila ako znate kako da kodirate i ako ste već iskusni u razvoju igara, ali tehničko znanje nije uslov za početak. Facebook je kupio kompaniju da bi zapravo stvaranje igara učinio dostupnijim i jednostavnijim za upotrebu, a planira da na svojoj web lokaciji integriše Craytin alat za stvaranje u cloud platformu Facebook Gaming-a kako bi trenutno pružio nova iskustva.

Pročitajte i:  End-to-end enkripcija stiže na Facebook Messenger

Kada je platforma za pravljenje igara stigla na Stadiju prošle godine, postala je lansirna ravan funkcije usluge “State Share”. State Share vam daje priliku da uskočite u naslov u isto vreme kada i vaš prijatelj ili strimer koji gledate putem jednostavne veze. Facebook je u najavi o akviziciji rekao da takođe radi na sličnoj funkciji i da veruje da stvari može ići mnogo dalje. Nisu objasnili kako, ali su istakli da će ova akvizicija samo ubrzati njihove napore.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: