ERP 2024

Facebook Libra: Novi pogled na stare planove

Nakon što je 2019. godine privukla veliku pažnju, Facebook Libra se, kako tvrde eksperti, pretvorila u „još jedan PayPal“. Radi se o tome da je kompanija najavila nove momente u okviru ovog projekta, a koji menjaju sudbinu Libra valute.

PCPress.rs Image

Nova nada za već odbačenu kriptovalutu?

Naime, Libra Association – nezavisna grupa koja je formirana samo zbog nove kriptovalute – objavila je da planira da objavi stabilan coin, koji će se zasnivati na samo jednoj nacionalnoj valuti. To znači da će različiti digitalni novčići služiti kao ekvivalent različitim valutama, na primer američkom dolaru, te evru. Novi planovi su sastavljeni nakon što je Facebook kriptovaluta naišla na neodobravanje regulatornih tela, a zbog toga što se nije želelo da kompanija, koja ima bogatu istoriju problema koji su u vezi sa privatnošću korisnika, dođe u situaciju da kontroliše i njihove finansije.

Pročitajte i:  Influenseri dobijaju novac za promovisanje kineskih kopija dizajnerskih proizvoda

Tako nove promene zamišljenu kriptovalutu pretvaraju u još jedan servis za novčane transakcije, pa zakonodavci mogu da odahnu, posebno oni koji su se bojali toga da bi nova kriptovaluta mogla da konkuriše američkom dolaru. Ipak, još uvek nije sigurno hoće li promene uticati na to da regulatori na Libra projekat gledaju sa više blagonaklonosti, a neki izvori tvrde da novi planovi kompanije Facebook utiču i na to da Kina ubrza projekat koji je u vezi sa nacionalnom kriptovalutom te zemlje.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: