ERP 2024

Facebook objavio alatku za uklanjanje nepoželjnih aplikacija

Facebook je nedavno predstavio novu alatku, te korisnicima omogućio da uklone sve nepoželjne aplikacije sa kojima su povezani njihovi profili, kao i sve postove koje su ove objavljivale u njihovo ime. To će bitno olakšati da se servisima koji se više ne koriste ukine pristup korisničkim profilima, i na taj način poboljša bezbednost korisnika.

Promena, koja je došla pošle Cambidge Anyalitica skandala, deo je serije prilagođavanja koje Facebook pravi kako bi umanjio štetu nakon što je otkriveno da su developeri aplikacija imali otvoren pristup podacima o korisnicima, pa su mogli nekontrolisano da ih koriste. Tako sada korisnici mogu da u podešavanjima kontrolišu koje aplikacije imaju pristup njihovom profilu, i u okviru Apps odeljka kliknu na bilo koju od njih, i na taj način joj ukinu pristup profilu. Pre ove promene, korisnici su morali da uklanjaju aplikaciju po aplikaciju, što je zahtevalo mnogo vremena, pa je proces  sada bitno jednostavniji.

Iako su iz kompanije objavili da će ubuduće uklanjati sve aplikacije koje se ne koriste više od tri meseca, korisnici sada to mogu i sami da učine, a tako što odu u Settings, te izaberu Apps sekciju. Potom mogu da označe sve aplikacije koje žele da uklone, i, kada završe selekciju, kliknu na dugme koje se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. U isto vreme, korisnici mogu da uklone i sve ono što su aplikacije delile na Facebook platformi u njihovo ime.

Pročitajte i:  Facebook menja svoju ciljnu grupu

Izvor: The Verge

Pogledajte i: Video nadzor analitika distributeri – Videonadzor.Net
Facebook komentari: