Facebook objavio novu društvenu mrežu – Hobbi

Kompanija Facebook je objavila novu aplikaciju, koja za sada deluje kao konkurencija već poznatom i uspešnom Pinterestu. Iz Facebook-a su još prošle godine najavili da će jedan tim raditi na eksperimentalnom kreiranju novih aplikacija izvan glavnih brendova kompanije.

facebook objavio novu društvenu mrežu

Pinterest za hobiste

Kako je preneo The Information portal, nova aplikacija iz Facebook-a deluje grozno. Nazvana je Hobbi, namenjena je za deljenje fotografija, i u kojoj možete snimiti i organizovati svoj kreativni proces. Tu spadaju kuvanje, pečenje, umetnost, zanati, fitnes, uređenje doma i još mnogo toga. Ovo su samo neke od ideja koje su navedene na zvaničnoj stranici aplikacije na App Store-u.

Ideja je da ovu aplikaciju koriste svi oni koji imaju određene hobije i hteli bi da svoje načine rada podele sa drugima, i kako bi drugi ljudi pratili njihov napredak tokom vremena. Još uvek ne postoji mogućnost deljenja sadržaja na društvenim mrežama, ali nudi mogućnost kreiranja video snimaka projekata nakon što su oni gotovi.

Hobbi aplikacija prvo je puštena u prodavnicama u Kolumbiji, Belgiji, Španiji i Ukrajini, ali se od četvrtka uveče može preuzeti i u Americi. Kompatibilna je sa iPhone-om, iPad-om i iPod touch uređajima počev od iOS 11 i novijim. Još uvek nije definisano kako bi ova aplikacija mogu da upotpuni portfolio koji Facebook već ima, ali s obzirom na dosadašnje neuspehe, moguće je da će i ova otići u zaborav ako se ne proslavi dovoljno.

Pročitajte i:  Čuvajte se phishing napada na platformi Facebook

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,