Facebook objavljuje eksperimentalnu aplikaciju za razmenu poruka za Apple Watch

Facebook je objavio eksperimentalnu aplikaciju za razmenu poruka za Apple Watch pod nazivom Kit (ili Keep in Touch). Čini se da deluje na sličan način kao iMessage na telefonu, jer korisnici mogu da dele emotikone, glasovne poruke, lokaciju, crteže i diktirane poruke preko Messenger-a.

PCPress.rs Image

Proba za početak

Aplikacija koju je TechCrunch primetio takođe može da čita dolazne poruke. Facebook Messenger već radi na Apple Watch-u, ali Kit je pre svega dizajniran tako da pomogne ljudima da ostanu u kontaktu sa bliskim prijateljima i porodicom. Ima interfejs prilagođen za gledanje na Watch-u i neće biti potrebno da uzmete svoj telefon da biste odgovorili voljenim osobama na brzinu emotikonima ili glasovnom porukom. Takođe bi mogao da se pokaže kao koristan način da korisnici ostanu u kontaktu sa ljudima koji nemaju pristup iMessage-u.

Kit je prva Apple Watch aplikacija NPE Team-a, Facebook-ove istraživačke i razvojne grupe. Tim je bio odgovoran za izradu aplikacije u kojoj se prave meme – Whale, chat usluge pod nazivom Bump i društvenog alata za slušanje muzike Aux. Nedavno, objavili su Tuned, aplikaciju za parove gde mogu privatno da dele stvari.

Pročitajte i:  Facebook koristi AI kako bi pojačao algoritam za video zapise

Dostupnost NPE Team aplikacija varira od slučaja do slučaja. Međutim, Facebook ne krije gašenja eksperimentalnih aplikacija koje ne prođu dobro, pa ako ste zainteresovani da isprobate Kit, možda bi bilo najbolje da ga brzo proverite da li je u vašoj lokalnoj verziji App Store-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,