BIZIT plus

Apple Watch i dalje najprodavaniji pametni sat na svetu

Prema najnovijem izveštaju kompanije Strategy Analytics, Apple Watch je i dalje najprodavaniji pametni sat na svetu. Industrija pametnih satova dobro posluje u celini, isporučivši 12 miliona uređaja širom sveta od aprila do juna ove godine, što je više za 44% u odnosu na isti period 2018. Steven Waltzer, senior analitičar u Strategy Analytics, izjavio je da sektor pametnih satova „nastavlja da raste kako potrošači sve više povezuju svoje mobilne telefone sa fitnes nosivim uređajima.“

PCPress.rs Image

Kao što ste verovatno očekivali, Apple je bio odgovoran za isporuku 5,7 miliona pametnih satova ili gotovo polovinu svih tih uređaja – ne toliko impresivno kao njegovih 9,2 miliona isporuka Watch-a za poslednji kvartal 2018, ali dovoljno da se vidi da će njegov udeo na tržištu porasti sa 44% u istom kvartalu prošle godine na 46%.

Samsung je na drugom mestu, a isporučio je dva miliona pametnih satova širom sveta. Iako je to manje od polovine Apple-ovih isporuka, to je dvostruko više u odnosu na 0,9 miliona isporuka koje je kompanija imala pre godinu dana, i dovoljno da je njen udeo na tržištu skočio sa 11 na 16% prošle godine. Strategy Analitics kaže da noviji modeli poput Galaxy Watch Active 2 mogu pomoći da njegovo poslovanje pametnih satova još više raste u narednim kvartalima.

Pročitajte i:  Apple više neće koristiti PWA u EU

U međuvremenu, Fitbit je isporučio 1,2 miliona pametnih satova u drugom kvartalu, što je dovoljno da obezbedi udeo od deset procenata globalnog tržišta pametnih satova. Nažalost, to je manje za pet procenata u odnosu na udeo od 15% tržišta pre godinu dana. Kompanija se bori i takmiči sa Apple-om na skupljem kraju tržišta, a prodaja njegovog modela Versa Lite je slabija od očekivane. Fitbit će, kako kaže Strategy Analitics, morati da nađe način da se brzo oporavi ako želi da zaštiti svoju poziciju od rivala kao što su Garmin i Fossil.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: