ePlaneta

GitHub osnovni alati za kodiranje sada besplatni za sve

GitHub je programerima možda malo olakšao život. Servis u vlasništvu Microsoft-a besplatno pruža svoje osnovne funkcije svima, uključujući timove.

PCPress.rs Image

Bez nadoknade

Kompanije neće morati da plaćaju pretplatu samo da bi upravljale svim svojim kodom na jednom mestu, uključujući privatne repozitorijume za neograničen broj korisnika. Pojedinci takođe dobijaju benefite, s neograničenim brojem saradnika na raspolaganju bez novčane nadoknade.

Novi GitHub Free nivo dolazi zajedno sa boljim ponudama ako morate da platite. GitHub Pro i GitHub Team sada koštaju četiri dolara mesečno po korisniku (smanjenje u odnosu na prethodnih devet dolara). Pro sada nudi 2 GB za čuvanje i 10 GB za prenos podataka, dok je Team odustao od zahteva za minimum seat i 3.000 Actions minuta mesečno za privatne repozitorijume posle 14. maja.

Kompanija se ne stidi svog načina razmišljanja: želi da „svaki developer na Zemlji“ ima pristup. GitHub i Microsoft nadaju se da će postati go-to izvor za programere, što znači da će zainteresovati ljude koje je odbijala cena. Nije kao da će se ljudi žaliti, posebno tokom pandemije – to bi moglo pomoći programerima da rade od kuće ili da eksperimentišu sa programiranjem u svoje slobodno vreme.

Pročitajte i:  Google povećao emisiju štetnih gasova za 48%

Izvor: Engadget

Facebook komentari: