Facebook odložio novi proizvod zbog skandala

Pametni zvučnici su trenutno među najpopularnijim uređajima u tehnološkom svetu, a kategoriju je kreirao Amazon, koji je 2015. predstavio Amazon Echo – uređaj koji se sastoji iz zvučnika i virtuelnog asistenta, te može da kontroliše druge pametne aparate u kući, kao i da obavlja niz drugih funkcija. Različite kompanije počele su da se priključuju plemenu proizvođača pametnih zvučnika, pa je isto planirao i Facebook, te se u februaru spekulisalo da kompanija testira dva pametna zvučnika – uređaje pod radnim imenom Aloha i Fiona.

PCPress.rs Image

Ipak, kompanija je odlučila da odloži predstavljanje svojih zvučnika, a zbog posledica Cambridge Analytica skandala. Planirano je da se novi proizvodi predstave u maju, što je, kako pišu mediji, sada nemoguće, jer je teško poverovati da bi korisnici pristali da u svoj dom unesu mikrofone i zvučnike kompanije koja se nalazi usred skandala sa deljenjem ličnih podataka korisnika.

Stručnjaci kažu da pametni zvučnici nisu predstavljali dobar potez ni pre skandala, budući da je već bilo mnogo onih koji su verovali u teoriju zavere po kojoj Facebook prisluškuje korisnike kako bi tako prikupljene podatke iskoristio u marketinške svrhe.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,