Zebra

Facebook omogućava bolje čuvanje uspomena

Facebook, ona aplikacija koju ste koristili pre nego što se pojavio Instagram, dodaje tri nove opcije koje će, kako kažu, omogućavati korisnicima da još bolje čuvaju svoje uspomene.

Naime, zahvaljujući ovim promenama korisnici će moći da fotografije i video sadržaje čuvaju direktno u Facebook cloud-u, da dele glasovne poruke sa prijateljima, te da čuvaju svoje omiljene Facebook Stories trenutke. Opcije će prvo postati dostupne u Indiji, da bi malo nakon toga došle i do korisnika iz ostatka sveta.

Promene u okviru Facebook Camera opcije u aplikaciji omogućiće dve od tri najavljene promene, pa će korisnici koji koriste ovu opciju u budućnosti dobijati mogućnost da fotografije čuvaju na svom Facebook profilu, a kako ove ne bi zauzimale dragoceno mesto za skladištenje na telefonu. Ova odluka je usledila nakon što su stručnjaci iz kompanije Facebook došli do zaključka da na svetu ima mnogo onih koji moraju da obrišu jednu fotografiju kako bi napravili drugu, a fotografije i video sadržaji koji se budu čuvali na Facebook profilu biće vidljivi samo korisniku, sve dok ne odluči da ih podeli sa drugima. Još uvek nije najjasnije da li će prostor za skladištenje biti ograničen, ali se svakako radi o korisnoj opciji, a naročito za one korisnike koji imaju uređaje slabijih performansi.

Pročitajte i:  Facebook radi na audio chat aplikaciji

Pored toga, Facebook dodaje i Audio u okviru Facebook Camera opcije, a kako bi korisnici mogli da dele glasovne poruke na Voice Posts. Glasovne poruke nisu samo brže i intimnije od kucanih, već eliminišu bezbrojne korake koji su neophodni za pisane poruke. Treća opcija odnosi se na mogućnost arhiviranja Facebook Stories momenata, budući da vrlo često ima onih koje korisnici žele da čuvaju duže od jednog dana.

Naravno, tu su i oni koji spekulišu da bi video i glasovne poruke još bolje mogle da se koriste u marketinške svrhe, budući da bi u njima interesovanja, te težnje, korisnika bili jasniji nego ranije.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,