BIZIT plus

AMD otporan na novu Spectre NG ranjivost

Ono što korisnike najviše plaši u vezi sa procesorskim ranjivostima Meltdown i Spectre nisu direktne posledice do kojih dolazi, već činjenica da ove otvaraju vrata širem spektru problema koji su ranije smatrani nemogućima.

PCPress.rs Image

Proteklih nedelja mogle su da se čuju brojne glasine o Spectre NG (Next Generation), novoj Spectre varijanti koja bi mogla da utiče na Intel procesore. Prvi izveštaji su pružili malo informacija o ARM i AMD proizvodima, ali je moglo da se čuje da bi AMD procesori mogli da budu imuni na ovu ranjivost. Trenutno se još uvek ne zna mnogo o Spectre NG ranjivosti, ali prvi izveštaji ukazuju na to da bi mogla da bude otporna na Spectre/Meltdown zakrpe, što znači da Intel mora da kreira nova rešenja, koja bi ponovo mogla da utiču na performanse uređaja, a kako bi obezbedile dovoljan nivo sigurnosti.

Informacije o otpornosti koje imaju AMD procesori su dobra vest za kompaniju, te je stavljaju u povoljniji položaj na tržištu, budući da je EPYC serija automatski postala primamljivija korisnicima, te preduzimačima. Na AMD nisu mnogo uticale ni prvobitne Spectre/Meltdown ranjivosti, što je platforme ove kompanije učinilo sigurnijim od onih koje nudi Intel.

Pročitajte i:  Procesor Axion: Google objavljuje svoj prvi CPU baziran na Arm-u

PCPress.rs Image

U nedeljama koje dolaze očekuje se više informacija o Spectre NG, ali se za sada čini da je AMD svakako manje pogođen najnovijim problemom od svojih rivala, što bi, kako tvrde poznavaoci tržišta, moglo da utiče na veći broj porudžbina, te na celokupnu dobit koju bi kompanija mogla da ostvari.

Izvor: Overclock3d

Facebook komentari: