Facebook omogućio 3D objave

Facebook već neko vreme ima mogućnost postavljanja 3D objekata, a sada je društvena mreža predstavila podršku za standardni 3D format datoteke (gITF 2.0) u kojem se umetnici, arhitekti, dizajneri i svi drugi mogu kreativno izraziti korišćenjem 3D tehnologija. Reč je o novoj mogućnosti 3D objava koju su u Facebook-u aktivirali nedavno, a koja omogućava postavljanje i interaktivne 3D slike predmeta koji se mogu gledati u 360°.

PCPress.rs Image

Sada podrška za gIFT 2.0, ne samo da omogućava bogatije objekte sa realnijim renderingom poput tekstura i osvetljenja, već i lakše načine za deljenje tih objekata, jer je sve integrisano u interaktivni oblik “posta” na Facebook-u. Korisnik, kada mu se ovakva objava prikaže, može jednostavno povlačenjem prsta po ekranu (ili kursora ako je na desktopu) okretati prikazani predmet i proučavati ga sa svih strana.

Poret toga, developerima je na raspolaganju Facebookov Graph API pomoću kojeg mogućnost 3D objava mogu integrisati u svoje aplikacije. Nekoliko njih u saradnji sa društvenom mrežom već je implementiralo ove mogućnosti, pa tako možemo pogledati kako će to izgledati.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,