BIZIT plus

Facebook otvara svoj prvi izložbeni prostor za prodaju VR slušalica

Meta, ranije poznata kao Facebook, otvara svoju prvu maloprodajnu lokaciju u pokušaju da ljudima proda svoje slušalice za virtuelnu stvarnost Oculus i svoju ideju o „metaverzumu“.

PCPress.rs Image

  • Meta, ranije poznata kao Fejsbuk, otvara svoju prvu prodavnicu u nastojanju da počne da povezuje ljude u stvarnom svetu sa metaverzom.
  • Meta Store, koji bi trebalo da bude otvoren 9. maja, biće smešten u kampusu Burlingame, Kalifornija.
  • Meta se nada da će njene prodavnice predstaviti svoje proizvode i pokušati da prodaju ljudima svoju ideju o „metaverzumu“.

Meta Store od 9.maja

Za razliku od Apple-a i drugih tehnoloških kompanija koje imaju prodavnice u oblastima sa velikim prometom, kao što su tržni centri, Meta Store se otvara 9. maja u kampusu kompanije Burlingame, Kalifornija. Prodavnica će imati demo oblasti gde ljudi mogu da isprobaju, između ostalih proizvoda, Oculus slušalice za virtuelnu realnost i aplikacije i igre koje se na njima pokreću.

PCPress.rs Image

Kompanija je namenila 10 milijardi dolara za sledeću godinu za izgradnju metaverzuma, virtuelnog sveta za koji izvršni direktor Mark Zuckerberg veruje da će postati standard za rad, druženje i igre. Kompanija je još godinama daleko od ostvarenja tog cilja.

Pročitajte i:  Facebook koristi AI kako bi pojačao algoritam za video zapise

Kupci će moći da kupe Quest 2 slušalice, dodatke i Portal uređaje za video ćaskanje u prodavnici. Pametne naočare kompanije Ray-Ban Stories biće dostupne za isprobavanje, ali će morati da se kupe na mreži. Meta je najvila da takođe pokreće opciju „prodavnica“ na svojoj web stranici.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: