BIZIT plus

Meta otvara radnje virtuelne opreme širom sveta

Iako se tome niko ne bi nadao, izgleda da će u izgradnji Metaverse-a prvi koraci biti u fizičkoj relanosti. Meta (bivši Facebook), planira otvaranje prodavnica opreme za Metaverse širom sveta.

PCPress.rs Image

Zašto fizičke radnje?

Ovakva strategija podrazumeva da će se budući korisnici postepeno upoznavati sa proizvodima Reality Labs-a (Facebook-ovog odeljenja za razvoj AR I VR opreme) i isprobavati slušalice, VR i AR naočare.

Kako New York Times saznaje iz dokumenata kompanije Meta, cilj otvaranja prodavnica jeste da budući korisnici osete bliskost , radoznalost i osećaj dobrodošlice dok eksperimentišu sa slušalicama koje će im proširiti realnost.

Međutim, portparolka Meta, rekla je da kompanija još uvek ne može da potvrdi navode o otvaranju prodavnica, premda su nove slušalice za virtuelnu realnost već veoma tražene. Izazov za kompaniju Meta jeste u tome što se, sa jedne strane, bori sa zakonskim i društvenim izazovima (podstaknutim incidentom koji je izazvala Fransis Haugen), a sa druge, sa izvodljivošću Metaverse projekta.

Iako je kompanija imala uspeha sa virtuelnim slušalicama Oculus Quest 2, korisnici ovakvih gedžeta su, za sada, samo hobisti i oni koji imaju mogućnosti da sebi priušte toliko skupu opremu za virtuelno iskustvo. Čini se da treba da prođe još vremena da bi se korišćenje Meta gedžeta omasovilo.

Pročitajte i:  Meta donosi nove postavke na Instagram i Threads servisima

 

Izvor: nytimes

Facebook komentari: