Facebook počeo da naplaćuje članstvo u grupama

Facebook uvodi novost koja bi mogla da izazove buru među korisnicima i napuštanje popularne društvene mreže. Facebook je najavio početak pilot projekta koji za cilj ima naplaćivanje članstva u Facebook grupama.

Kao razlog promene svoje dosadašnje politike, bazirane na besplatnoj usluzi, navode želju da pruže podršku administratorima grupa koji svojim trudom i svakodnevnim angažmanom doprinose kvalitetu i raznolikosti društva. “Podstaknuti upitima pojedinih administratora Facebook grupa, odlučili smo da je došlo vreme da im pružimo podršku kako bi svoj kvalitetan rad mogli da nastave u finansijski sigurnijem okruženju”, stoji u zvaničnoj izjavi kompanije Facebook.

Pilot projekt koji započinje danas 22. juna, biće implementiran na nekoliko Facebook grupa čiji će korisnici dobiti obaveštenje da za dalju participaciju u grupi moraju da plate članarinu. Prema javno dostupnim informacijama, mesečnu cenu korišćenja svojih platformi će određivati sami administratori, a one će se kretati u rasponu od 4,99 do 29,99 američkih dolara. Pretplata će biti izvršena na jednostavan način – uplatom traženog iznosa putem Facebook aplikacije na iOS i Android telefonima. “Smatramo da će mera koja je preduzeta da se administratorima omogući zarada za njihov angažman održavanja grupa na kraju doprineti i razvoju digitalne zajednice”, stoji u saopštenju.

Pročitajte i:  Facebook menja svoju ciljnu grupu

Izvor: FOX NEWS

Facebook komentari: