BIZIT plus

Nintendo predviđa duži životni vek za Labo

Nintendo je u aprilu lansirao proizvode iz nove inicijative koja je ponela ime Nintendo Labo, a koja se sastoji od „uradi sam“ dodataka za Switch.

Nova platforma uključuje kartonske dodatke, uz pomoć kojih Joy-Con upravljači za Switch mogu da se pretvore u bilo šta – od štapa za pecanje, preko klavira, do robotskog oklopa. Tako modifikovani dodaci se potom koriste za upravljanje serijom mini video-igara, te Switch tablet pretvaraju svaki put u nešto potpuno novo. Cilj asocijacije Labo je da decu motiviše da više učestvuju u igri, te razvijaju taktilne veštine.

Labo platformu određuju tri ključne karakteristike: izgradnja, igranje i otkrivanje. Proizvod dolazi u obliku paketa koji uključuje i Nintendo Switch karticu, te seriju kartonskih ploča, i druge dodatke za pravljenje različitih oblika – poput struna i plastičnih delova za povezivanje. Pošto se kartica ubaci u Switch, na tabletu se pojavljuje serija uputstava za izgradnju različitih oblika, koje Nintendo naziva Toy-Con.

U kompaniji veruju da će Labo imati duži životni vek od nekih tradicionalnih video-igara, budući da se radi o potpuno drugačijem konceptu, a cilj da se dođe do korisnika izvan gejmerskog sveta nije potpuno nov momenat za Nintendo, budući da je kompanija i ranije objavljivala netradicionalne igre koje su ciljale upravo ovaj deo publike.

Pročitajte i:  Biblioteka Galaksija

Izvor: The Verge

Facebook komentari: