BIZIT 2022

Facebook pokreće svoje avatare nalik Bitmoji u SAD

Facebook objavljuje svoje prilagodljive avatare u SAD-u nakon što ih je lansirao na internacionalnom nivou prošle godine.

PCPress.rs Image

Avatari sve popularniji

Poput Snapchat Bitmoji-ja ili Apple Memoji-ja, avatari nude način da se korisnici izraze kroz virtuelnog dvojnika (ili kakav god lik želite da stvorite). Mogu se koristiti „u komentarima, Stories sekciji, na Messenger-u – i uskoro u tekstualnim postovima sa pozadinama“, napisala je od strane Facebook-a, Fidji Simo. Takođe se mogu prikazati na vašem Facebook gejming profilu.

„Većina naših interakcija ovih dana odvija se na mreži, zbog čega je važnije nego ikad da se lično izrazite na Facebook-u“, napisala je Simo. „Važno nam je da možete da prilagodite svog avatara tako da predstavlja vaše jedinstveno, autentično ja, zbog čega takođe dodajemo novi spektar prilagođavanja – poput novih frizura, boje kože i odeće.“ Facebook avatari debitovali su u Australiji prošlog juna, a već su dostupni u Evropi, Kanadi i drugim zemljama.

Facebook je zabeležio porast upotrebe tokom karantina i merama izolacije širom sveta, što je dovelo do povećanja provedenog vremena za ekranom i aktivnosti na društvenim mrežama. Prošlog meseca kompanija je najavila Messenger Rooms, sopstvenu alternativu za Zoom i Houseparty video chat. WhatsApp je takođe povećao svoj maksimalni broj učesnika u video pozivima kako bi ljudima olakšao život u trenutku pandemije COVID-19.

Pročitajte i:  WhatsApp: Tajna velikog uspeha

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,