Facebook testira CV opciju

Postoje različite društvene platforme za različite namene, pa tako ljudi više teže da koriste Facebook za lične stvari, dok se za profesionalne stvari okreću LinkedIn-u. Međutim, čini se da Facebook želi da bude sveobuhvatan, jer sudeći po Twitter-u Matt-a Navarra, The Next Web, Facebook bi mogao da testira CV funkciju u sklopu svoje platforme.

PCPress.rs Image

Izgleda da je ova opcija prilično jednostavna i omogući će korisnicima da navedu svoj rezime, kao što su njihovo profesionalno iskustvo, obrazovanje, slika i dodatne informacije. Međutim, kako ističe Business Insider, Facebook već dozvoljava korisnicima da na svojim stranicama profila navode svoje radno iskustvo i obrazovanje, tako da, osim možda boljeg formiranja opcija i urednog izgleda, ne razlikuje se mnogo od onoga što se sada nudi.

Facebook je potvrdio da se ova funkcija još uvek testira, ali kao i obično nema potvrde da li će se funkcija na kraju pojaviti za sve korisnike. U izjavi dostavljenoj Business Insider-u, “U Facebook-u, uvek gradimo i testiramo nove proizvode i usluge. Trenutno testiramo funkciju istorije rada kako bi nastavili da pomažemo ljudima da pronađu posao, a preduzećima da zaposle na Facebook-u.” Ostaje nam da vidimo dalji razvoj događaja.

Pročitajte i:  NEC i Facebook razvijaju polupetabitni kabl

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,