BIZIT plus

Facebook testira CV opciju

Postoje različite društvene platforme za različite namene, pa tako ljudi više teže da koriste Facebook za lične stvari, dok se za profesionalne stvari okreću LinkedIn-u. Međutim, čini se da Facebook želi da bude sveobuhvatan, jer sudeći po Twitter-u Matt-a Navarra, The Next Web, Facebook bi mogao da testira CV funkciju u sklopu svoje platforme.

PCPress.rs Image

Izgleda da je ova opcija prilično jednostavna i omogući će korisnicima da navedu svoj rezime, kao što su njihovo profesionalno iskustvo, obrazovanje, slika i dodatne informacije. Međutim, kako ističe Business Insider, Facebook već dozvoljava korisnicima da na svojim stranicama profila navode svoje radno iskustvo i obrazovanje, tako da, osim možda boljeg formiranja opcija i urednog izgleda, ne razlikuje se mnogo od onoga što se sada nudi.

Facebook je potvrdio da se ova funkcija još uvek testira, ali kao i obično nema potvrde da li će se funkcija na kraju pojaviti za sve korisnike. U izjavi dostavljenoj Business Insider-u, “U Facebook-u, uvek gradimo i testiramo nove proizvode i usluge. Trenutno testiramo funkciju istorije rada kako bi nastavili da pomažemo ljudima da pronađu posao, a preduzećima da zaposle na Facebook-u.” Ostaje nam da vidimo dalji razvoj događaja.

Pročitajte i:  Facebook ažurira video plejer

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: