Outlook za desktop računare dobija nov izgled

Outlook na kompjuterima može da izgleda veoma zatrpano, blago rečeno. Interfejs je opterećen ikonicama koje verovatno ne koristite i uglavnom nije toliko intuitivan kao mobilne i veb verzije. Na svu sreću, Microsoft to zna, i planira prepravku koja bi mejlu i aplikaciji za kalendar mogla dati svež izgled. Microsoft je nedavno pregledao Outlook redizajn za Mac i Windows koji su skoro čisti i intuitivni kao i njihove verzije za mobilne uređaje. Navigacija (sa leve strane) takođe uzima svoje oznake iz aplikacija za mobilne uređaje Outlook-a, što olakšava menjanje foldera ili čitavih naloga.

PCPress.rs Image

Korisnici Mac-a će najviše primetiti razliku. Ovog puta Microsoft pokušava da napravi “autentičan Mac” izgled umesto da progura Windows interfejs na ​​Mac aplikaciju. Ovo neće biti važno ako ste zainteresovani za funkcije iznad svega drugog, ali vam može pomoći ako prelazite sa Apple Mail-a ili nekog drugog Mac-ovog mejla.

PCPress.rs Image

Kada će novi Outlook stići na računare još uvek se ne zna, iako ne bi bilo iznenađujuće ako Microsoft to uvrsti u Office 2019 sledeće godine. Kada god stigne, odražavaće koliko su se Microsoft-ovi prioriteti softvera promenili u poslednjih nekoliko godina. Desktop verzija programa Outlook u velikoj meri je bila usredsređena na poslovne korisnike, za cirkulisanje beleški i zakazivanje sastanaka, a sada mora da se dodvorava privatnim korisnicima koji možda samo traže aplikaciju sličnu onoj koju imaju na svojim telefonima. Microsoft-ov izazov će biti zadovoljenje potreba ovih relativno novih članova ali bez otuđivanja korporativnih korisnika.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: