BIZIT plus

Facebook testira glasovno diktiranje poruka za Messenger

Kod Facebook Messenger aplikacije za Android je otkrio da bi aplikacija uskoro mogla da omogući korisnicima da se oslanjaju na glas kako bi diktirali i slali poruke, kreirali podsetnike i pozivali svoje kontakte. U kodu se vidi novo M pomoćno dugme na vrhu ekrana koje će, kada se pritisne, aktivirati slušanje glasovnih komandi za ove funkcije.

PCPress.rs Image

Na taj način će se olakšati korišćenje Messenger-a bez potrebe korišćenja ekrana. Ovo će svakako biti sigurniji način slanja poruka naročito kada korisnik vozi. Takođe bi aplikacija postala pristupačnija za osobe sa slabim ili oštećenim vidom.

Glasovne komande u Messenger-ovom M pomoćniku su novina i Facebook ih trenutno interno testira. Portparol Messenger-a potvrdio je TechCrunch-u da kompanija interno testira funkciju glasovne komande. „Često eksperimentišemo sa novim iskustvima na Messenger-u sa zaposlenima. U ovom trenutku nemamo ništa više da podelimo“, rekao je portparol.

PCPress.rs Image

Što se tiče mogućnosti dolaska kod svih korisnika, ostaje samo da se nagađa. Portparol nije dao nikakvu informaciju o tome kada bi Messenger mogao da dobije ovu funkciju.

Pročitajte i:  Apple prototipi sklopivih ekrana nisu prošli testiranje

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: