BIZIT Seminar

Facebook uklanja lažne recenzije

Facebook je dugo preduzimao mere protiv lažnih recenzija ali sada konkretizuje taj stav.

PCPress.rs Image

Blokiranje naloga zbog lažne recenzije

Meta je ažurirala svoju politiku povratnih informacija u SAD kako bi eksplicitno zabranila lažne i plaćene recenzije na svojim platformama. Korisnici ne mogu da objavljuju lažnu recenziju za restoran u nadi da će dobiti besplatan obrok, niti da uzimaju mito kako bi ostavili sjajna mišljenja o proizvodu.

Takođe, revidirana politika zabranjuje „nevažne“ i neželjene recenzije, naravno i one koje uključuju grafički ili na drugi način uvredljiv sadržaj. Meta će povući recenzije koje krše smernice i zadržava pravo da suspenduje pristup nekim ili svim svojim proizvodima.

Oni koji prekrše ova pravila mogli bi se suočiti sa suspenzijama ili trajnim zabranama svojih naloga a kompanije bi mogle izgubiti pristup listama proizvoda i tagovima.

Neizvesno je koliko će se ova pravila održati. Facebook je prošle godine uklonio 16.000 lažnih grupa za recenzije kao odgovor na zabrinutost britanskih regulatora. Međutim nema garancije da će zabranu dobiti svako ko prekrši ova pravila.

Pročitajte i:  FTC kažnjava GoodRx 1,5 miliona dolara

Zvanična politika ukazuje na posvećenost rešavanju problema i mogla bi da pomogne kompaniji da opravda svoje zabrane kada se korisnici budu žalili.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,