Facebook više ne traži broj telefona za dvostepenu autorizaciju

Sigurnosni eksperti već neko vreme ukazuju na to da je dvostepena autorizacija sigurniji metod kojim možemo da zaštitimo naše naloge, u poređenju sa tradicionalnim metodama koje uključuju korišćenje korisničkog imena i lozinke. Mnoge kompanije i servisi su implementirali ovaj sistem kao opciju, a Facebook je nedavno najavio neke izmene za ovaj sistem.

PCPress.rs Image

Prema Facebook-ovoj objavi, kompanija uvodi izmene u svoj sistem dvostepene autorizacije, kako bi on bio lakši za podešavanje i korišćenje. Jedna od ovih promena uključuje i uklanjanje potrebe davanja informacija o broju mobilnog telefona tokom procesa registracije. Ovo će biti od koristi onim korisnicima koji radije ne bi da registruju svoj broj telefona.

Facebook ističe da je ovom promenom omogućeno lakše korišćenje eksternih aplikacija za autorizaciju, kao što su Google Authenticator i Duo Security, kako na desktop uređajima tako i na mobilnim, jer unošenje broja mobilnog telefona više nije obaveza, i dodaje „Prethodno smo tražili telefonski broj da bi uspostavili dvostepenu autorizaciju kako bismo sprečili zaključavanje naloga.“ Za one koji nisu upoznati sa dvostepenom autorizacijom, mogu više pročitati ovde.

Pročitajte i:  Čuvajte se phishing napada na platformi Facebook

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,