ERP 2024

Facebook zabranjuje Huawei-ju da upotrebljava njegove aplikacije

Budući Huawei telefoni neće imati preinstalirane Facebook aplikacije, jer je ova društvena mreža zabranila kineskoj kompaniji da na svojim telefonima fabrički instalira Instagram i WhatsApp. To je još jedan u nizu „udaraca“ koji su naneti Huawei-ju u poslednjih nekoliko nedelja.

PCPress.rs Image

Sadašnji korisnici Huawei telefona ne moraju da brinu. Sve Facebook aplikacije bez problema će dalje raditi na njihovim telefonima, a oni će biti dostupni i za naknadno instaliranje sa Play Store prodavnice. Uostalom, i Google kada je povukao podršku za Huawei telefone, dozvolio je normalno funkcionisanje na svim postojećim modelima, čak i na primercima koji još nisu proizvedeni. Zabrana i Google-a i Facebook-a odnosi se samo na buduće modele Huawei telefona.

Stopama pomenutih kompanija krenuli su i Intel, Qualcomm i drugi proizvođači čipova. Čak je i ARM prestao da posluje sa kineskim tehnološkim gigantom, što predstavlja jedan od najvećih udaraca koje je Huawei primio do sada – ARM dizajn se nalazi u skoro svakom čipu za mobilne telefone.

Huawei je prošle godine imao skok od 45 procenata na polju pametnih telefona i to je postao najprofitabilniji biznis kompanije. Sve ove prepreke sigurno će se odraziti na ovogodišnji profit i značajno će uticati na smanjenje stope rasta, pa će Huawei morati da pronađe nove načine da ostane profitabilna u ovom segmentu.

Pročitajte i:  Kompanija Google protestuje u Kaliforniji

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,