Festival nauke 3.0

Treći Festival nauke održaće se 4, 5 i 6. decembra, na dve lokacije, u prostoru bivše RK KLUZ (Masarikova 4) i Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48).

Festival-nauke-001Kada se nešto dobro i lepo dogodi jednom, to je događaj za pamćenje. Kada se ponovi i bude bolje i lepše nego prvi put, to je potvrda dobre ideje. A kada se dogodi i treći put – e, to je već tradicija.

I ove godine “Festival nauke” će pokušati da s lica nauke skine veo misterije i pokaže da je ona mnogo zabavnija i mnogo stvarnija nego što se obično misli. I da naučnici nisu rasejani čudaci koji žive među knjigama i laboratorijskim skalamerijama, već obični ljudi kao svi mi, ali možda samo malo radoznaliji, hrabriji i uporniji.

Veliki astronom Edvin Habl rekao je da čovek pomoću svojih pet čula istražuje svet oko sebe i da tu pustolovinu naziva naukom.

Tako dolazimo i do pravog cilja “Festivala nauke”, koji ne pokušava da od vas pošto-poto stvori naučnika. To je ipak vaš izbor. “Festival nauke” je tu da malo zagolica vašu maštu, da probudi zadremalog pustolova u vama i navede ga da se osvrne oko sebe, da oslušne, da začeprka po tajnama prirode i posegne rukom ka zvezdama. Ko zna, možda ćete neku i da dohvatite.

Gde, kada i kako

Treći Festival nauke održaće se 4, 5 i 6. decembra, na dve lokacije, u prostoru bivše RK KLUZ (Masarikova 4) i Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48). Ove godine publici će se predstaviti 200 naučnika, 30 predavača i 25 zanimljivo obrađenih naučnih oblasti, bezbroj eksperimenata, i još mnogo, mnogo toga

Šta je novo

Novo – biće i filmski festival, mnogo više sadržaja… Prošle godine je bilo super.

Na Festivalu će se kroz postavke predstaviti gosti iz Švajcarske i Tajlanda, kao i predavači iz 7 zemalja.

Bili smo na Festivalu nauke u Đenovi.

Opširan bilten ovogodišnjih dešavanja. Snimi Bilten 2009 / pdf 5.3 Mb

Poseti Festival

Organizovane školske posete, Individualne posete, Ulaznice saznaj više

Pomisli ste da se uključite u Festival nauke?

www.festivalnauke.rs

PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,