Fiat ima novi rukovodeći kadar

Novi izvršni direktor kompanije Fiat Chrysler u ponedeljak, 1. oktobra, predstavio je svoj novi menadžment, čiji su zadaci da oživi ovog proizvođača automobila u Evropi, napreduje u Severnoj Americi i održi grupu u trci industrije u razvoju autonomnih i električnih automobila.

PCPress.rs Image

Mike Manley stupio je na položaj u julu nakon što se dugogodišnji šef Sergio Marchionne razboleo i kasnije umro usled komplikacija koje su se javile nakon operacije. Manley, rođen u Britaniji, tada se obavezao da će pratiti strategiju koju je Marchionne izložio u junu kako bi zadržali FCA „snažnim i nezavisnim“.

Manley je objavio da je Pietro Gorlier sada zadužen za poslovanje FCA u Evropi, čime će zameniti Alfreda Altavillu koji je podneo ostavku nakon što je Manley dobio vodeću poziciju u kompaniji. Umesto Manley-a na čelu brenda Jeep od sada će biti direktor brenda Alfa Romeo, Tim Kuniskis, dok će Ride Bigland postati direktor brenda Ram.

U Evropi, tehnički direktor FCA Harald Wester preuzima odgovornost za premijum brend Maserati, dok je Ermano Ferrari postavljen za izvršnog direktora Fiat-ovog sektora za proizvodnju delova Magneti Marelli, koji treba da bude odvojen u posebnu firmu.

Pročitajte i:  Dva lica: BMW menja boje kao kameleon

Manley je rekao i da će nova struktura menadžmenta doprineti realizovanju petogodišnjih ciljeva iz strategije predstavljene u junu.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,