FIBA i TCL u globalnom partnerstvu

FIBA, Međunarodna košarkaška federacija i kompanija TCL predstavili su potpuno novo globalno partnerstvo. Ovaj korak je usledio nakon njihove uspešne saradnje tokom FIBA Svetskog prvenstva u košarci 2019, održanog prošle godine u osam gradova širom Kine. Partnerstvo je najavljeno na globalnom vodećem sajmu za potrošačku elektroniku i kućne uređaje – IFA u Berlinu.

PCPress.rs Image

TCL kompaniji obezbeđena su ekskluzivna prava za oglašavanje na svim FIBA takmičenjima, od kvalifikacionih turnira, preko omladinskih muških i ženskih svetskih prvenstava, do Svetskog prvenstva u košarci za žene i muškarce.

Ove godine Svetsko prvenstvo u košarci za žene održava se od 22. septembra. Predstavnice reprezentacije Srbije, pobedom nad Australijom uspele su da obezbede plasman i na taj način budu deo jednog od najvažnijih sportskih turnira, koji će se odigrati u Sidneju.

Andreas Zagklis, generalni sekretar FIBA, izjavio je: „Srećni smo zbog novog i uzbudljivog partnerstva sa kompanijom TCL, nakon izuzetno uspešne saradnje tokom prethodne dve godine. Naše prvo partnerstvo bilo je fokusirano najviše na Svetsko prvenstvo u Kini, te smo veoma uzbuđeni zbog proširenja na partnerstvo u svim FIBA takmičenjima. Naša kontinuirana saradnja i dugoročna posvećenost kompanije TCL svedoče o njihovoj strasti prema našem sportu i vrednovanju mogućnosti koje FIBA, kao globalna marketing platforma, donosi kompaniji TCL u cilju predstavljanja njihove inovativne tehnologije“.

TCL privremeno povlači televizore sa Google TV-om, zbog performansi

Dosadašnje partnerstvo između FIBA i kompanije TCL prikazalo je najnovija tehnološka dostignuća, budući da su dva giganta učestvovala u dizajniranju različitih FIBA Basketball World Cup 2019 uređaja specijalne serije i tako ljubiteljima sporta omogućili najbolji kvalitet slike i zvuka prilikom gledanja košarkaških utakmica.

Povodom obnavljanja partnerstva između dva giganta, Yuki Wei, potpredsednik kompanije TCL rekao je: „Kompanija TCL je počastvovana obnavljanjem saradnje sa Međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA), u naredne četiri godine. Tokom prve faze naše uspešne saradnje, između 2018. i 2019. godine, prisustvovali smo međunarodnim događajima kao što su FIBA Žensko svetsko prvenstvo u košarci i FIBA Svetsko prvenstvo u košarci, što je donelo zadovoljstvo košarkaškoj publici širom sveta. U saradnji sa Međunarodnom košarkaškom federacijom, TCL će nastaviti da podiže svoje prisustvo i doprinese razvoju globalne košarke“.

PCPress.rs Image

TCL je jedan od dominatnih igrača u globalnoj TV industriji i vodeći brend potrošačke elektronike. Osnovan 1981. godine, brend je prisutan u preko 160 zemalja širom sveta. Kompanija ima dugačku istoriju u košarci i bila je ključni partner na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci 2019.

Specifična prava povodom ovih događaja podrazumevaju premijum brend pozicioniranje na terenu i ulogu predstavnika igrača –  „TCL Player of the game“ – dok su kompaniji TCL takođe zagarantovana ekskluzivna sponzorska prava na azijskim kvalifikacijama za FIBA Kup Azije 2021. i FIBA Svetsko prvenstvo u košarci.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,