Fidelity kripto jedinica udvostručuje zapošljavanje

Ogranak za digitalnu imovinu kompanije Fidelity Investments će ove godine udvostručiti zapošljavanje jer želi da poveća svoje resurse kako bi služio klijentima koji žele da ulažu u kripto imovinu koja trguje 24 sata dnevno.

PCPress.rs Image

Fidelity Digital Assets, koji trenutno zapošljava skoro 200 ljudi, želi da popuni 110 novih pozicija u uslugama za klijente, tehnologiji i operacijama koje bi se takođe fokusirale na imovinu izvan bitkoina, rekao je portparol kompanije. Kako potražnja za digitalnom imovinom nastavlja da stalno raste i tržište se razvija, nastavićemo da širimo naše napore zapošljavanja“, rekao je Tom Jessop, predsednik Fidelity Digital Assets.

Prošlog meseca, Fidelity Investments je postao prvi veliki provajder penzionog plana koji je omogućio pojedincima da alociraju deo svoje ušteđevine u bitkoinima kroz svoje investicione planove.

Vesti o zapošljavanju stižu nedeljama nakon što su kriptovalute pretrpele veliki pad nakon kolapsa stabilne valute. Stablecoins su digitalni tokeni vezani za vrednost tradicionalne imovine. Bitkoin se poslednji put trgovao po ceni od 31.594 dolara, što je više od polovine u odnosu na najviši nivo od 69.000 dolara u novembru.

Propast tržišta digitalnih valuta nije odvratila privatne investicije, jer je kripto zajmodavac i menadžer imovine Babel Finance sa sedištem u Hong Kongu prikupio 80 miliona dolara uz procenu od dve milijarde dolara prošle nedelje, dok je gigant rizičnog kapitala Andreessen Horowitz prikupio 4,5 milijardi dolara za svoj četvrti fond za kriptovalute.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: