FIFA 21: Počast ubijenom tinejdžeru

Kompanija Electronic Arts  je odala dirljivu počast mladom fudbaleru Kiyanu Princeu, koji je ubijen pre petnaest godina. Naime, video igra FIFA 21 dobila je još jednog igrača, što je neka vrsta spomenika mladiću koji nikada nije dobio priliku da pokaže šta sve ume.

PCPress.rs Image

Prince se u igri pojavio kao tridesetogodišnji igrač (budući da bi u novembru 2020. napunio trideset godina). Dizajnirao ga je ilustrator Chris Scalf je u intervjuu za BBC istakao da je ovo za njega bio veoma važan posao, te da nije bio zadovoljan sve dok nije dobio potvrdu od onih koji su poznavali mladog fudbalera, a od početka je sarađivao sa porodicom i prijateljima ubijenog mladića. Pokreti virtuelnog igrača su bazirani na svedočenjima nekadašnjih trenera i saigrača.

Prince je ubijen dok je pokušavao da prekine tuču u školi koju je pohađao, kada je zadobio fatalan ubod nožem. Događaj je uticao da se 2006. promeni britanski zakon o kupovini hladnog oružja, pa nož danas ne može da kupi građanin/ka koji je mlađi/a od osamnaest godina.

Pročitajte i:  Akcija traje do sledeće nedelje: Opustite se uz ovu besplatnu igru

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,