Figma je od sada besplatna za sve studente u SAD-u

Umesto olovke i papira, mnogi studenti sada nose laptop sa sobom, koristeći ga za sve, od vođenja beleški do istraživanja. Figma je sada besplatna za sve američke studente K-12, koje su u partnerstvu sa Google for Education.

Adobe objavio da će zadržati besplatnu verziju Figma alata

Figma nudi školama i nadograđenu opciju

Dok Figma nudi besplatnu verziju, ona omogućava korisnicima da imaju samo tri datoteke za svaki program. Umesto toga, škole mogu besplatno da pristupe najnaprednijem nivou kompanije, Figma Enterprise. Uključuje neograničene datoteke, pojedinačne i zajedničke opcije projekta, namenske radne prostore i sofisticiranije karakteristike dizajna, između ostalih pogodnosti.

Školama će biti potrebni Chromebook-ovi da bi koristili program, ali mogu da se prijave za pristup ako imaju sisteme koji nisu Google-ovi. Prema Nacionalnom centru za statistiku obrazovanja, 94% škola je obezbedilo uređaje poput laptopova i tableta učenicima kojima su bili potrebni za školsku godinu 2022-2023.

Što se tiče besplatnog pristupa Figmi za studente, inicijativa obećava, jer kompanija deli pozitivne kritike od nastavnika uključenih u beta program. Nastavnici sada mogu da se prijave da dovedu Figmu u svoje škole u ​​SAD-u. Kompanija preuzima globalno partnerstvo sa Chromebook-om, počevši od Google škola u Japanu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: