Final Fantasy VII: Walkman i rimejk video igre

Istina je da je prošlo neko vreme od kada su audio kasete bile u modi, a Sony je nedavno lansirao novi model koji slavi voljenu retro tehnologiju. U pitanju je Final Fantasy 7 Remake walkman, koji muziku ipak ne pušta sa trake.

PCPress.rs Image

Rimejk je predstavljen samo u Japanu, te nije poznato da li će i kada stići i do drugih zemalja. Uređaj je dobio ime po slavnoj video igri Final Fantasy VII, koja se pojavila 1997. i brzo osvojila svet, a zahvaljujući odličnoj grafici i inovativnom pristupu pričanju priče. Igra je zauzimala tri CD-a, a u vreme kada je najveći broj igara uspevao da se smesti na jedan kompakt disk.

Prvi deo rimejka Final Fantasy 7 izašao je na proleće 2020, te može da se igra na PlayStation 4 konzoli. Grafika je još bolja, borbe drugačije, a priča bogatija. Sa novim naslovom pojavio se i novi uređaj koji slavi stari walkman. Ovaj muzički uređaj izašao je 1979, i doživeo nekoliko inkarnacija, pa je od audio kaseta prešao na CD-ove, potom na MP3, da bi se danas pojavio kao sprava koja muziku pušta sa streaming servisa.

Pročitajte i:  Spotify: AI plejliste postale stvarnost

Model je rasprodat gotovo odmah pošto je izašao u Japanu, ali nije prevazišao popularnost rimejka igre Final Fantasy VII, koja je širom sveta prodata u pet miliona primeraka.

Izvor: Game Rant

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,