BIZIT plus

Firefox najavio podršku za Windows 10 obaveštenja

Sve je više onih koji koriste Windows 10, te je poslednji operativni sistem kompanije Microsoft na korak od toga da preuzme vlast od Windows-a 7, pa i softver developeri polako usvajaju Windows 10 opcije.

PCPress.rs Image

Tako je i Firefox, na primer, već kompatibilan sa Windows-om 10, te savršeno funkcioniše na uređajima koji su podržani ovim operativnim sistemom, samo što jedna funkcija i dalje nedostaje, a to je podrška za Windows 10 obaveštenja. Mozilla već radi na tome da se to ispravi, te se, kako se tvrdi, opcija već testira u okviru verzije Firefox 64.

Google je Windows 10 obaveštenja već doneo na Chrome, a nakon što je aplikacija godinama koristila sopstvena, a oni kojima nije jasno zašto je ova opcija toliko važna najbolje bi mogli da je razumeju kroz mogućnosti koje stižu na Firefox sa podrškom Windows 10 obaveštenja, u obliku mogućnosti za korišćenje funkcija kao što su Focus Assist i Action Center. Tako će oni korisnici koji propuste neko obaveštenje moći da ga potraže u okviru Action Center-a, dok Focus Assist služi za isključivanje obaveštenja kako bi neka druga radnja, poput igranja video igara ili gledanja filmova, mogla neometano da se obavlja.

Pročitajte i:  Google koristi AI za predviđanje poplava

PCPress.rs Image

Budući da stiže sa Firefox 64 verzijom, podrška za Windows 10 obaveštenja se očekuje 12. decembra, za kada je najavljeno novo ažuriranje za Firefox. Mozilla bi mogla da ga uključi i u Firefox 63 koji je planiran za 23. oktobar, ali se pretpostavlja da će ipak biti potrebno više vremena kako bi se sve funkcije valjano testirale.

Izvor: Softpedia

Facebook komentari: