BIZIT plus

Review: Huawei Mate RS Porsche Design – Huawei za Instagram

Ne samo da ćete sa tri kamere slikati najlepše i najlajkovanije slike, već će i sama slika Huawei Mate RS telefona uvrštenog u Porsche Design uređaje i aksesoare pobrati sve aplauze. Naravno ako budete našli neku dostojnu kameru ili smartfon da ga slikate.

PCPress.rs Image

Preterano bi bilo da vas nagovaramo da kupite još jedan Porsche Design Huawei, mada izgleda privlačno da imate i crni i crveni model da ih koristite u zavisnosti od trenutnog stajlinga i raspoloženja, ali od ove kombinacije verovatno će vas odbiti cena od 220.000 dinara (po jednom primerku), što je najveća, a možda i jedina prava mana ovog uređaja.

Huawei uspešno razvija nekoliko linija smartfona (pa čak i nekoliko brednova), pa Huawei Mate RS Porsche Design deluje kao da je zapravo nastao ukrštanjem P20 Pro i Mate 10 Pro modela. Od Mate modela je nasledio prelep AMOLED ekran od 6 inča, rezolucije 1440 x  2880 što mu daje čist 2:1 aspekt i prilično lako rukovanje uprkos veličini. Od P20 Pro je „nasledio“ set kamera, pa je pravo zadovoljstvo snimiti fotografije, video i praviti selfije. I dok se oba „roditelja“ guše sa osnovnih 128 GB storidža, osnovni Mate RS već ima impozantnih 256 MB-a uz dobitnu opciju sa 512 GB.

Pročitajte i:  Microsoft više neće dozvoljavati korišćenje Android aplikacija na Windows-u

Lep, snažan i pametan

PCPress.rs ImageKad smo već kod ekrana, izostao je popularni notch što, bar po našem mišljenju, daje dodatnu eleganciju ekranu sa zobljenim ivicama i celokupnom utisku  koji dizajn ovog telefona ostavlja na korisnika. Za uzvrat, ekran je opremljen čitačem otiska prsta, ali je ostavljen i čitač sa zadnje strane (ispod kamera), koji nam je bio i zgodniji za upotrebu, a učinilo nam se da i brže i sigurnije reaguje. U svakom slučaju, višak opcija svakako nije problem.

Sa previše storidža i 6 GB RAM-a uspešno se nosi već čuveni Kirin 970, već viđen u oba „roditeljska“ modela. Snage ima više nego dovoljno, a za ekran se brine GPU Mali-G72 MP12, što obezbeđuje dovoljno snage i za zahtevnije mobilne igre.

PCPress.rs Image

Zanimiljiva je Huawei Master AI podrška za kamere, što Kirin 970 harverski podržava i daje zaista dober rezultate kad je iza objektiva fotograf – amater. Naravno, možete da isključite Master AI podršku i sami se pozabavite ručnim podešavanjem parametara.

Stidljivi Porše

Iako to nekako ne ide uz ime vezano za čuvene sportske automobile, štednja struje je izbila u prvi plan. Iako je baterija pozamašnih 4.000 mAh, što već garantuje pristojnu autonomiju, sistem se brine da striktno  štedi obaranjem brzine, pa čak i na 1440×720 kad AI proceni da nije neophodna visoka rezolucija. Priteom, čini to prilično pametno u zavbisnosti od sadržaja koji se prikazuje. Ukupan skor je vrlo dobra autonomija, a nakon nekoliko noći u kojima smo ga ostavili na miru, posebo nas je oduševilo to što je baterija „pala“ samo za jedan procenat.

Najvažnije hardverske karakteristike i impresivni rezultati u Geekbench testu

Ako bismo se trudili da ga pozicioniramo po brzinskim tekstovima, Mate RS Porsche Design je smešten baš negde između nešto bržeg modela P20 Pro i za nijansu sporijeg modela Mate 10. Radi se o nijansama, jer ni kod jednog od ovih modela sigruno nećete biti nezadovoljni brzinom.

Pročitajte i:  Huawei koristi lukav trik kako bi hard diskovi trošili manje energije 

PCPress.rs Image

Ono čime ćete sigurno biti zadovoljni je svakako dizajn, ali i lakoća i jednostavnost upravljanja u EMUI 8.1 verziji proširenja UX-a. U kompletu smo dobili i elegantan Porsche Design bežični punjač, pa ćete i kod kuće imate puni vizuelni doživljaj lepog dizajna i izvanredne funkcionalnosti. Baš kao što i nalaže ime Porsche.

Korisna adresa: www.huaweiprodavnica.rs

Ovaj prikaz je deo PC Press specijala posvećenog mobilniim telefonima, koji možete čitati u našoj digitalnoj čitaonici. Čitanje specijala je potpuno besplatno i konkretan specijal možete pronaći na ovoj adresi!

Facebook komentari: