Firefox za Android dobija alat za zaštitu od “kolačića”

U nastojanju da stvori veću privatnost na mreži, Mozilla sada uvodi Totalnu zaštitu od kolačića (TCP) kao podrazumevanu postavku u aplikaciji Firefox za Android nakon što ju je prvobitno učinila dostupnom korisnicima Firefox-a na Windows-u, Mac-u i Linux-u.

Firefox za Android dobija alat za zaštitu od “kolačića”

Firefox dodatak onemogućava učenje informacija koje unosite

Totalna zaštita od kolačića osigurava da se vaši kolačići ne dele na više sajtova. Kolačići treće strane obično prikupljaju informacije o vama širom interneta kako bi izgradili vaš virtuelni identitet. Posrednici podataka zatim prodaju vaše podatke kompanijama koja će vam pružiti ciljane oglase.

Umesto toga, sa TCP-om, kolačići koje kreirate tokom pregledanja pripadaju samo web sajtu na kom se nalazite. Ova funkcija ograničava kompanije da uče bilo koju informaciju koju unosite ili ponašanje koje pokazujete bilo gde drugde na internetu. Mozilla kaže da takođe promoviše svoju Firefox Relay zaštitu kako bi postala namenski deo aplikacije. Relay, koji je prvobitno pokrenut kao dodatak dolazi sa ograničenim besplatnim nivoom, ali zahteva pretplatu da biste dobili najviše od usluge.

Pročitajte i:  Kako da obrišete keš u browser-u i zašto to treba da radite

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,