Fitbit Ace za aktivnije detinjstvo

Novi Fitbit uređaj roditeljima pruža mogućnost da dodatno motivišu svoju decu, te ih podstaknu da se udalje od kompjutera, te drugih uređaja, i zakorače u aktivnije detinjstvo.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o Fitbit Ace, prvom proizvodu ove kompanije koji je namenjen deci, te dolazi u obliku pametne narukvice koja može da prati aktivnosti, broji korake, te sve podatke čuva u prilagođenoj aplikaciji. Pametni fitnes proizvodi pokazali su se kao prilično popularni među odraslima, te su stručnjaci iz kompanije došli do zaključka da bi na isti način mogli da motivišu i decu, i tako ih ohrabre da žive zdravije.

Novi Fitbit bi trebalo da stigne u paketu sa opcijama poput „porodičnog izazova“, u okviru kojeg bi svi članovi porodice ostajali aktivni, te se međusobno takmičili u broju, te kvalitetu aktivnosti. To bi moglo da bude prilično korisno, budući da prema poslednjim istraživanjima deca u proseku provedu 2,5 sata dnevno ispred ekrana nekog uređaja, te je gojaznost među decom postala veliki problem.

Pročitajte i:  Apple, Fitbit i drugi fitnes trekeri imaju nedostatke kojih morate biti svesni

PCPress.rs Image

Fitbit proizvodi obično uključuju i brojanje kalorija, ali se ta opcija neće naći na proizvodima koji su kreirani za decu, budući da bi mogla da dovede do opsesivnog bavljenja telesnom težinom, te računanja kalorija u okviru svakog obroka.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,