Top50 2023

Fitbit priprema luksuzni fitness tracker

Fitbit je u završnoj fazi priprema novog uređaja, prvog od kada ih je kupio Google. Po svemu sudeći, to neće biti Wear OS pametni sat, već izgleda da se kompanija vraća svojim korenima. Nezvanične informacije koje su procurele u javnost pominju Fitbit Luxe, luksuznu verziju fitness tracker-a. Ovaj treker je, prema tim izveštajima, napravljen od čeličnog kućišta sa OLED ekranom i izmenjivim narukvicama. Fitbit planira da ovaj uređaj donese balans između elegantnog dizajna i fitnes opcija.

fitbit

Izveštaj navodi da bi Luxe mogao da ima ugrađen GPS, monitor otkucaja srca i da bude otporan na vodu, što bi značilo da ga mogu koristiti i plivači. Za sada ne postoje informacije kada bi Fitbit mogao da zvanično predstavi Luxe, ali ima indicija da bi to moglo da bude uskoro.

Najveći izazov za kompaniju mogla bi da bude cena uređaja. Fitbit sa ovim uređajem očigledno planira da targetira premium tržište, ali istovremeno mora da se bori sa velikim brojem konkurentskih jeftinih fitness tracker-a, koji su sasvim upotrebljivi za većinu korisnika. Takođe, u svetlu integracije sa Google-om, ovo bi mogao da bude jedan od poslednjih, ako ne i poslednji Fitbit uređaj koji neće biti zasnovan na Wear OS-u.

Pročitajte i:  Google plaća 350 miliona dolara za rešavanje tužbe akcionara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,