BIZIT 2022

Fiverr pomaže freelancer-ima da dobiju zdravstveno osiguranje

Fiverr, portal za povezivanje freelancer-a sa poslodavcima, udružio se sa Stride kompanijom, kako bi freelancer-ima obezbedio mogućnost zdravstvenog osiguranja. Na žalost, ovo se, za sada, odnosi samo na freelancer-e iz SAD-a, ali je interesantno kako to drugi rešavaju, zbog trenutnog statusa freelancer-a u Srbiji.

freelancer

Da jeftin rad bude zdraviji

Stride će omogućiti Fiverr korisnicima personalizovane preporuke za plan uplate zdravstvenog osiguranja i pomoći će im oko finansijskih zavrzlama vezanih za plaćanje. Noah Lang, CEO Stride-a, naveo je da njegova kompanija ima za cilj da svi nezavisni radnici dobiju pristup zdravstvenom osiguranju po prihvatljivoj ceni. Oni će svakom freelancer-u iz SAD-a pomoći da pronađu odgovarajuće zdravstveno osiguranje po najnižoj ceni, čime će pomoći ne samo velikom broju ljudi, već i celokupnom zdravstvenom sistemu (jer će se u njega uključiti veliki broj novih korisnika). Korisnici Fiverr-a dobiće besplatan pristup Stride platformi i njihovoj korisničkoj podršci, koja će ih informisati i savetovati koji je najbolji zdravstveni paket za svakog od njih pojedinačno.

Do ove saradnje došlo je nakon što su obe kompanije napravile istraživanje u kojem su otkrile da su mnogi freelancer-i zabrinuti zbog nemogućnosti da plaćaju zdravstveno osiguranje i bojazni da zbog niskih primanja većina neće biti u stanju da plaća skupe polise osiguranja.

Brent Messenger, potpredsednik Fiverr-a, naveo je da njegova kompanija nije samo platforma za freelancer-e, već da želi da u potpunosti podrži freelance stil života – počev od poboljšanja potencijala za zaradu, preko online edukovanja njihovih članova, pa sve do obezbeđivanje zdravstvene zaštite za njih.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,