TrendMicro

Flash Player emulator: Softver za stare video igre

Flash Player emulator po imenu Ruffle omogućava igranje starijih Flash igara, a bez straha da bi to moglo da utiče na druga iskustva u okviru pretraživanja interneta.

PCPress.rs Image

Nakon 25 godina učestvovanja u oblikovanju interneta, najpre interaktivnih sadržaja i online video igara, Adobe Flash Player je 1. januara 2021. godine došao do kraja svog internet veka, te su pregledači uklonili podršku. To znači da je došao kraj i onim sadržajima koji zavise od Flash plejera, a najviše su stradale starije online igre.

Adobe Flash Player je dugo bio preplavljen ranjivostima, pa je Adobe skoro svakog meseca objavljivao nove zakrpe. Svaki pregledač je imao svoj Adobe Flash plugin, a napadači su kreirali specijalne web sajtove koji su preko ovih pluginova inficirali uređaje žrtava, a obično je bilo dovoljno da se web sajt poseti, pa da se maliciozni paket otpremi na ranjivi uređaj. Tako je kraj Adobe Flash Playera dobra stvar kada je bezbednost u pitanju, ali je problem za one koji su tokom godina arhivirali veliki broj Flash igara koje više ne mogu da igraju.

Pročitajte i:  Dark Souls 2: Povratak posle devet meseci

PCPress.rs Image

Ruffle je stigao kao rešenje za ovaj problem, a u pitanju je Flash Player emulator napisan u Rust programskom jeziku. Emulator može da pokrene svaku stariju SWF igru, a Ruffle radi u svim modernim operativnom sistemima kao samostalna aplikacija, te u svim pregledačima preko WebAssembly.

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,