BIZIT plus

Ford će predstaviti sedam novih EV do 2024

Ford brzo ispunjava svoje obećanje da će u Evropi biti potpuno električan. Kompanija sada planira da predstavi sedam novih EV u Evropi do 2024.godine. Ponuda će se fokusirati na krosovere, uključujući električnu verziju kompaktne Pume, kao i modele „srednje veličine“ i „sport“ sa pet sedišta. Takođe mogu se očekivati nova izdanja kombija Transit i Tourneo.

PCPress.rs Image

Proizvodnja počinje 2023. godine.

Srednji krosover će biti prvi masovno proizveden putnički EV iz Ford-ovog novog pogona u Kelnu i uključivaće pet sedišta i predviđeni domet od 498km. Ford će zvanično predstaviti vozilo kasnije ove godine i početi proizvodnju 2023.godine.

Transit Custom i Tourneo Custom takođe bi trebalo da stignu 2023. godine, dok bi Puma, sportski krosover, Transit Courier i Tourneo Courier trebalo da stignu 2024.godine.

Mustang Mach-E i E-Transit su već deo Ford-ove evropske linije . Ford se nada da će do 2030. godine u Evropi preći na putničku paletu električnih vozila i potpuno eliminisati gas i dizel do 2035. godine.

Ovo i dalje ostavlja veliki deo Ford-ove linije zavisnim od motora sa unutrašnjim sagorevanjem, i većina neće dospeti u SAD. Puma nikada nije prodata u SAD-u. Međutim, strategija nije iznenađujuća.

Pročitajte i:  Musk: Robotaxi stiže 8. avgusta

Ford kaže da je Puma njegovo najprodavanije putničko vozilo u Evropi, a kombiji kao što je Transit su veoma česti među evropskim preduzećima. Ova mapa puta u potpunosti naelektriše neke od Ford-ovih najpoznatijih modela čak i potpuno novi krosoveri će se pozabaviti popularnim segmentima.

Ford jasno želi da se njegovi EV-ovi posmatraju kao glavni modeli, a tu je i konkurenciju sa VW ID.Buzz-om koji dolazi u teretnoj varijanti fokusiranoj na Evropu i drugim rivalima.

 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,