BIZIT plus

Ford razvija kućicu za pse sa noise-cancelling tehnologijom

Mnogi psi i ostali kućni ljubimci plaše se vatrometa, i to s razlogom. Zbog njihovog osetljivog sluha pucanje vatrometa se u njihovim ušima pretvara u kakofoniju zvukova. Ford, međutim, može da im omogući malo olakšanja. Kompanija (kojoj nisu strani visokotehnološki krevetići za bebe) izgradila je kućicu za pse koja koristi noise-cancelling tehnologiju kako bi smanjila agoniju kod pasa tokom vatrometa.

PCPress.rs Image

Kao i tehnologija kod nekih slušalica i Fordovog Edge SUV, kućica detektuje eksplozije mikrofonom i neutrališe ih puštanjem frekvencija koje ublažavaju zvukove ili ih potpuno eliminišu. Telo kućice sadrži zvučnu izolaciju panela od plute, antivibracionu zaštitu i čak zvučno izolovanu ventilaciju, dok automatska vrata pomažu vašem ljubimcu da se brzo sklone.

Ovo je samo prototip („za sada“, poručuju iz Forda), i nije baš u domenu stručnjaka automobila. Čak i tako, lako je videti da ovako nešto postane stvaran proizvod u budućnosti. Vlasnici rutinski moraju da izađu na ulicu kako bi poštedeli sluh svojih pasa, posebno u zemljama gde je vatromet redovan deo prazničnih proslava. Sa Fordovim pronalaskom, možda biste mogli da ubedite svog ljubimca da odrema dok uživate u spektaklu.

Pročitajte i:  Fordov BlueCruise pod istragom zbog nesreća

Izvor: Engadget

Facebook komentari: