Formirana United Group

Predstavljanje UGKompanija SBB objavila je danas  formiranje „United Group“, grupacije vodećih pay TV operatora u Jugoistočnoj Evropi. United Group, koju pored SBB-a čine i Telemach Slovenija i Telemach BiH, najveći kablovski operatori u Sloveniji i Bosni; Total TV, najveća satelitska platforma u regionu i još oko 15 manjih firmi u većinskom je vlasništvu investicionog fonda Mid Europa Partners i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Otvarajući konferenciju za novinare, Robert Knor, partner Mid Europa Partners, istakao je da su od 2007. godine, kada su izvršili početno ulaganje kupovinom SBB-a, transformisali lidera kablovske televizije u Srbiji u deo velike regionalne pay TV platforme. Do danas ove kompanije zajedno broje preko 1,65 miliona rezidencijalnih i biznis korisnika različitih usluga. Grupa poseduje jedinstvenu infrastrukturu koja pokriva veliki deo Srbije, Slovenije i BiH što zajedno sa magistralnim vodovima koji spajaju Beograd, Zagreb, Sarajevo i Ljubljanu čini preko 10.000km optičke mreže.

Bivši američki ambasador u Beogradu, Kameron Manter, sa zadovoljstvom se vraća u region kao viši savetnik upravnog odbora Grupe. On veruje u svetlu budućnost ovog regiona, gde će kompanije kao što su SBB i Telemach, pokazati put na kome će svi u regionu pronaći dobre strane zajedničkog rada. Moderna ekonomija zahteva inovativnost i kreativnost u idejama, procedurama, sadržajima, koju one poseduju. Ponosan je što je deo tima United grupe, koja brine o krajnjem korisniku i donosi kvalitetne usluge.

Pročitajte i:  SBB predstavlja novi EON Video klub i ekskluzivne domaće premijere

Dragan Šolak, predsednik upravnog odbora Grupe, istakao je sve prednosti njenog formiranja: “Samo u 2012. kao grupa smo ostvarili 180 miliona evra prihoda. Zajednička ulaganja su iznosila preko 50 miliona evra i nastavljamo istim tempom. Vodeći smo provajderi TV sadržaja u okviru svojih teritorija, SBB u Srbiji, Telemach u B&H, Telemach u Sloveniji i Total TV u svim zemljama bivše Jugoslavije. Veličina grupe i zajedničko iskustvo nam donose benefite, kako u mogućnosti direktnog pregovaranja sa vlasnicima prava na televizijske sadržaje, tako i u ulaganju u najnoviju tehnologiju. Naporno radimo na tome da svi programi budu na lokalnom jeziku. Sastavili smo timove sa najboljim ljudima iz grupe, koji su uključeni u pravljenje strategije u svom domenu za sva tržišta.” Šolak je, kao prvi beneft za korisnike nakon objavljivanja udruživanja, najavio da će od 1. maja svi korisnici međusobno moći potpuno besplatno da razgovaraju fiksnim telefonom u okviru mreža SBB-a, Telemach Slovenije i Telemach Bosne.

Direktorka SBB-a, Dragica Pilipović Čefi, naglasila je da sa ovakvom praksom, brigom o krajnjem korisniku, kvalitetom i raznovrsnošću usluga, SBB i United Group ostaju na putu rasta, kao najznačajniji provajderi telekomunikacionih usluga u svim zemljama regiona.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,