Fortnite tužio YouTube kreatore zbog prodaje načina za varanje u igri

Epic Games često podnosi tužbe protiv onih koji prodaju načine za varanje u igri Fortnite, a sada se koncentriše na mete visokog profila, te je u poslednjem talasu podneo tužbe protiv YouTube kreatora sadržaja Brandona Lucasa (aka “Golden Modz”) i njegovog partnera Coltona Contera (“Excentric”).

PCPress.rs Image

Radi se o tome da su pomenuti kreatori optuženi za korišćenje i prodaju takozvanih „cheat-ova,“ a Lucas, koji ima oko 1,7 miliona pratilaca, optužen je i za kršenje autorskih prava, budući da je na svom YouTube kanalu emitovao sadržaje koji ilustruju načine varanja u video-igri Fortnite, da bi ih potom prodavao.

PCPress.rs Image

Kompanija Epic games zatražila je od YouTube-a da ukloni neke od problematičnih video sadržaja, a optuženi kreatori mogli bi da posluže kao primer ostalima koji planiraju da zarađuju na ovaj način, što znači da im prete ozbiljne kazne. Iako su u kompaniji svesni toga da moraju da porade na kodu koji bi sprečavao načine za varanje, izgleda da tužbama žele da preduprede ovu aktivnost pre nego je neko uopšte i planira.

Pročitajte i:  Epic Games: Nove besplatne igre za vas

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,