BIZIT Seminar

Audi i Huawei najavili saradnju na tehnologiji za samoupravljiva vozila

Huawei bi zajedno sa kompanijom Audi trebalo da radi na razvijanju samoupravljivih vozila koja će biti prodavana pre svega u Kini, te je saradnja najavljena 12. oktobra. Partnerstvo će se pre svega fokusirati na razvijanje takozvane „Level 4“ tehnologije, koja se definiše kao tehnologija koja vozilima omogućava da se kreću potpuno samostalno od polazne tačke do finalne destinacije.

PCPress.rs Image

Ovo partnerstvo je još jedno u nizu koje su u poslednje vreme različite kompanije za proizvodnju automobila sklapale sa tehnološkim kompanijama, a sa ciljem da se stigne do potpuno autonomnih vozila. Kao prva tačka saradnje prikazan je Audi Q7 opremljen Huawei Mobile Data Center (MDC) sistemom koji sadrži AI čipove, centralni CPU, kamere, LIDAR, a smešten je na krovu automobila. Pored toga Huawei je objavio da će sa kompanijom Audi raditi i na sistemima za komunikaciju između autonomnih vozila, te na sistemu za povezane automobile.

PCPress.rs Image

Kada je proizvodnja autonomnih vozila u Kini u pitanju, vlada ove zemlje još uvek strogo nadgleda rad kompanija koje dolaze sa zapada, te, na primer, ograničava broj digitalnih mapa puteva koje neka strana kompanija može da poseduje, što komplikuje proces proizvodnje, budući da su digitalne mape jedan od najvažnijih delova slagalice u proizvodnji.

Pročitajte i:  Amazon: Robotski taksi na ulicama

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,