ERP 2024

Fossil dobija podršku za Google Assistant

Korisnici sada mogu da biraju između Google Assistant-a i Alexa pomoćnika.

PCPress.rs Image

Fossil je jedan od najvećih proizvođača pametnih satova čiji je sistem zasnovan Wear OS-u

Google Assistant je nestao na mnogim pametnim satovima kada je stigla nadogradnja za Wear OS 3. Samo su Pixel Watch i Samsung-ovi noviji Galaxy satovi podržavali ovu funkciju. Fossil je ovog meseca objavio ažuriranje koje donosi Google Assistant na satove Gen 6 koji koriste Wear OS 3. Ovo uključuje Fossil modele kao i modele iz Diesel, Michael Kors i Skagen kategorija. Za korišćenje, će biti potreban pametni telefon s standardnim Android operativnim sistemom i Google aplikacijama (Android Go i mnogi kineski telefoni neće biti podržani).

Korisnici će moći da pozovu pomoćnika veštačke inteligencije tako što će reći „hej Google“, ili će zadržati dugme na satu. Ova funkcija omogućuje korisnicima odgovaranje na poruke, kontrolu muzike ili da na drugi način obavljaju zadatke za koje je inače potreban telefon. Međutim, za razliku od mnogih alternativa, korisnici će takođe imati pomoćnika Alexa-u pri ruci. To znači da neće biti ograničeni na samo jedan sistem za izdavanje naredbi i kontrolu.

Takođe, ova funkcija neće biti od velike pomoći ako koristite Wear OS 3 sat drugog brenda, kao što su Mobvoi ili Montblanc. Fossil je jedan od najvećih proizvođača pametnih satova koji rade na Wear OS-u. Nova funkcija  obezbeđuje da mnogi vlasnici nosivih uređaja mogu da koriste pomoćnika i izbegavaju dodirivanje minijaturnog ekrana.

Fossil predstavlja nove Wear OS modele krajem leta. Međutim, ove godine u januaru je predstavio blago nadograđeni sat Gen 6 Wellness Edition. Iako nema najave o tome kada će stići Gen 7 ili šta bi to moglo da podrazumeva, verovatno će biti značajna nadogradnja kada se pojavi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,