ERP 2024

Fujifilm GFX 50S je najpristupačnija medium format kamera

Fujifilm je najavio najnoviji dodatak svojoj GFX porodici kamera. Novi GFX 50S II će debitovati po ceni od 3.999 dolara, što ga čini najpristupačnijom kamerom srednjeg formata kompanije do sada.

Fujifilm GFX 50s je najpristupačnija medium format kamera

GFX 50S II model stiže u SAD krajem oktobra

Glavne karakteristike GFX 50S II uključuju senzor od 51,4 megapiksela koji je 1,7 puta veći od onog na kameri punog formata. Prema Fujifilmu, GFX 50S II ima brži i precizniji autofokus od prethodnika zahvaljujući uključivanju svog najnovijeg X-procesora 4. Novi model dolazi sa 19 Fujifilm-ovih filmskih simulacija. Takođe, uključuje i funkciju pomeranja piksela za više snimaka koju je kompanija predstavila krajem prošle godine u ažuriranju GFX 100.

Još jedna značajna karakteristika je 1,8-inčni monohromatski ekran na vrhu kamere koji prikazuje trenutne postavke snimanja. Osim što će samostalno prodavati kameru, Fujifilm će isporučiti GFX 50S II sa novim kompletom od 35-70 mm za 4.499 dolara. Model GFX 50S II stići će u SAD krajem oktobra. Fujifilm je takođe osvežio svoj omiljeni X-T30. Novi II model ima isti X-Trans senzor od 26,4 megapiksela kao i njegov prethodnik, ali dolazi sa više memorije za brže performanse i LCD ekranom sa 1,68 miliona tačaka rezolucije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: